Over Roos

Van jongs af aan ben ik, Roos Lubbers (1969) in de ban van geuren. Ieder mens wil waarde toevoegen aan het leven en geur is mijn manier om dit te doen.

“Roos maakt je op een inspirerende en bevlogen wijze bewust van het effect van geur”.

Na de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Utrecht wordt op mijn twintigste mijn neus getest bij de geurfabrikant International Flavour and Fragrance (IFF) in Hilversum. In 2001 start ik met mijn eigen onderneming Sæla, waar alles draait om geurbeleving. Het begint met workshops waarin deelnemers een eigen geur creëren met zuivere essentiële oliën en breidt zich in ruim vijftien jaar uit met allerlei activiteiten op geurgebied. Van BtoB geurtrainingen tot aan buitenlandse parfumreizen en lezingen. Ik ben trotse auteur van de in 2013 verschenen Parfumgids. Verder heb ik diverse tv- en radiopresentaties op mijn naam staan en word ik regelmatig geconsulteerd als autoriteit op geurgebied. In de beautysector, onder andere door Rituals, Yves Rocher en Guhl, maar de laatste tijd ook regelmatig in de tuinbouw door Takaii, Flower Factor, Dümmen Orange en anderen.

Momenteel keer ik steeds meer terug naar de 'naturals': de 100% natuurlijke geurstoffen, die ik verwerk in unieke, op maat gemaakte parfums, zepen, roomsprays en body-oils. En dat in combinatie met de andere zintuigen. Dat geeft enorm veel voldoening.

Mijn inspiratiebronnen

Waar haal ik zelf mijn inspiratie vandaan? Van al het leven om me heen, maar vooral door de natuur en mijn dieren, zij zijn zo puur en zo zichzelf.

Het beste van twee werelden

In de wereld van geuren bestaat een duidelijke tweedeling tussen de aromatherapie ‘aanhangers’ en de mensen van de ‘modern perfumery’, anders gezegd: de flesjes Chanel en Dior bij Ici Paris of Douglas. Gek eigenlijk, want tot ruim een eeuw geleden was ‘parfum’ uitsluitend gemaakt met natuurlijke grondstoffen, er was namelijk nog niets anders voorhanden.

Ik ken beide werelden: de wereld van de ‘naturals’, maar ook de wereld van de high end perfumes, de neuzen, de parfumhuizen, de synthetische geurstoffen waarmee bijzondere creaties en geursensaties worden gemaakt, die nooit hadden kunnen bestaan met louter natuurlijk grondstoffen. Er is wat mij betreft geen goed of slecht, het zijn twee wegen die hand in hand gaan en uit elkaar voortkomen.

Mijn neus is bovengemiddeld ontwikkeld. Ik ruik alles. Geur is mijn grote passie. Je kunt me er ‘s nachts voor wakker maken. Ik doe het al bijna 20 jaar professioneel en ik moet het gewoon blijven doen. Telkens borrelen nieuwe geurconcepten omhoog, meestal wanneer ik op mijn paard door de bossen rijd. Parfumreizen naar Parijs, een boek schrijven (Parfumgids), een geurconcept voor bij het laatste afscheid (Scent to Heaven), Geurconcerten met eigen 100% natural geurblends, de ideeën blijven maar komen. Ik ben hier intens dankbaar voor.

Roos als spreker inzetten? Klik hier

Je eigen Identity Scent? Klik hier 

Roos Lubbers

Geurspecialist

Mobiel:

Email:
Adres:

06-10 08 38 62

Altenaweg 8, 5126 PS Gilze

  • Facebook - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel